Ingredienser
Kyllingespyd
8 antal kyllingespyd af underlår
Saften fra 0,50 citron
1 spsk. Frisk mynte
1 spsk. Tørret oregano
1 tsk. Tørret rosmarin
1 tsk sukker
1 dl olivenolie
1 tsk. honning
2 fed hvidløg
Salt og sort peber
Græsk salat
4 tomater
1 rødløg
150 g feta
1 agurk
Brød
Tortillapandekager
Tzatziki
1 agurk, groftrevet
1-2 fed hvidløg, presset
5 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. Citronsaft
Lidt sort peber og salt
Pynt
Fuglegræs eller rucola
Tilberedning
Kyllingespyd
Tø kyllingespyddene op i køleskabet. Læg kyllingespyddene i et fad eller en pose. Bland ingredienserne sammen og hæld marinaden ud over kyllingespyddene. Lad det marinere i køleskabet i et par timer eller gerne natten over. Hvis tiden er knap, kan du nøjes med 30 minutter. Varm dem i ovnen i 10 minutter eller steg dem på panden i 5 minutter på hver side.
Tzatziki
Skyl agurken og skær enderne af den. Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg den revet agurk i en si og lad det dryppe af. Pres den sidste væde ud ved at presse agurken ned i sien – alternativt kan du pakke agurken i et viskestykke og klemme væden ud. Kom herefter agurk, græsk yoghurt, citronsaft og presset hvidløg i en skål og bland det sammen. Smag til med salt og peber. Kan med fordel laves dagen før, så smagen kan sætte sig.
Græsk salat
Skær agurken i tern, tomaterne i kvarte og løget i ringe og kom i en skål. Smuldr fetaen ud over.
Brød
Varm tortillapandekagerne efter anvisning på emballagen.
Server kyllingespyd på tortillapandekage med tzatziki og græsk salt – velbekomme!