Logo

Sødam souvlaki

4 portioner

Ingredienser

Kyllingespyd

8 antal kyllingespyd af underlår

Saften fra 0,50 citron

1 spsk. Frisk mynte

1 spsk. Tørret oregano

1 tsk. Tørret rosmarin

1 tsk sukker

1 dl olivenolie

1 tsk. honning

2 fed hvidløg

Salt og sort peber

Græsk salat

4 tomater

1 rødløg

150 g feta

1 agurk

Brød

Tortillapandekager

Tzatziki

1 agurk, groftrevet

1-2 fed hvidløg, presset

5 dl græsk yoghurt 10 %

1 spsk. Citronsaft

Lidt sort peber og salt

Pynt

Fuglegræs eller rucola

 

Tilberedning

Kyllingespyd

Tø kyllingespyddene op i køleskabet. Læg kyllingespyddene i et fad eller en pose. Bland ingredienserne sammen og hæld marinaden ud over kyllingespyddene. Lad det marinere i køleskabet i et par timer eller gerne natten over. Hvis tiden er knap, kan du nøjes med 30 minutter. Varm dem i ovnen i 10 minutter eller steg dem på panden i 5 minutter på hver side. 

Tzatziki

Skyl agurken og skær enderne af den. Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg den revet agurk i en si og lad det dryppe af. Pres den sidste væde ud ved at presse agurken ned i sien – alternativt kan du pakke agurken i et viskestykke og klemme væden ud. Kom herefter agurk, græsk yoghurt, citronsaft og presset hvidløg i en skål og bland det sammen. Smag til med salt og peber. Kan med fordel laves dagen før, så smagen kan sætte sig.

Græsk salat

Skær agurken i tern, tomaterne i kvarte og løget i ringe og kom i en skål. Smuldr fetaen ud over.

Brød

Varm tortillapandekagerne efter anvisning på emballagen.

Server kyllingespyd på tortillapandekage med tzatziki og græsk salt – velbekomme!​

Sødam souvlaki