Logo
Topbanner Danpo 1920X700px Landmænd Og Kyllinger

Ansvarlighed & bæredygtighed

Vores ambition er at være førende i branchen, når det kommer til dyrevelfærd, og at levere sunde kyllingeprodukter med så lav en klimapåvirkning som muligt. Vi påtager os ansvar for vores indvirkning på mennesker og miljøet gennem hele værdikæden.

Med omsorg for mennesker, kyllinger og planeten

Hver dag handler vi ansvarligt for at skabe værdi og lønsomhed gennem vores produkter og ved at fremme sundhed og trivsel for mennesker, vores kyllinger og planeten.

Vi støtter FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

Danpo, der er en del af Scandi Standard, støtter Agenda 2030 fuldt ud, herunder de Bæredygtige Udviklingsmål (SDG'er). Som følge af vores aktiviteter har vi indflydelse på flere af SDG'erne og et stort ansvar samt gode muligheder for at bidrage til opfyldelsen af SDG'erne og deres mål.

Læs mere om de verdensmål, hvor vi har størst mulighed for at gøre en forskel her

Vi arbejder for en bedre og mere bæredygtig fremtid

Scandi Standards forretningskoncept er at bidrage til glæden ved mad og til sundhed og trivsel. Vi arbejder med bæredygtig madproduktion, hvor vi påtager os ansvaret fra gård til gaffel, for mennesker, kyllinger og planeten. Vi har udviklet og vedtaget nye bæredygtighedsmål, der vil lede os mod 2030.

Vores emballagestrategi

Strammere lovgivning og tendenser mod en cirkulær økonomi for emballage påvirker Scandi Standard, og derfor har vi udviklet en gruppeomspændende emballagestrategi. Strategiens prioritet er at sikre produktkvalitet og holdbarhed, reducere madspild og sikre fødevaresikkerhed. Derefter er fokus at reducere mængden af emballage og fokusere på genanvendelighed.

Vælg Dyrevelfærdsmærket med Danpo

Dyrevelfærdsmærket findes i tre niveauer – jo flere udfyldte hjerter, jo bedre dyrevelfærd. I Danpo har vi både 1-, 2-, og 3-hjertet velfærdskyllinger. Vores Gårdkylling fra De Danske Familiegårde har eksempelvis 2-hjerter. Vi anbefaler at gå efter det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke, når du handler kylling. 

Læs mere om dyrevelfærdsmærket her

Vi støtter Julemærkehjemmene

Hos Danpo har vi siden 2014 støttet Julemærkehjemmene. Vi ved, at sundhed handler om mere, end hvad vi spiser: Det handler også om et liv i balance med en sund kost, motion og en afbalanceret livsstil.

Kylling er et klimavenligt kødvalg

 Forbruget af kylling forventes at fortsætte med at stige de næste ti år. Én årsag hertil er, at klimapåvirkningen fra kyllinger er betydeligt lavere sammenlignet med andre animalske proteiner.

Læs mere om CO2-aftrykket for kylling her

Vi har fået CO2-målt De Danske Familiegårde kyllingeprodukter fra jord til bord

Vi har fået en specialiseret og uafhængig organisation i klimaberegninger til at beregne vores CO2-aftryk på tværs af hele vores værdikæde på produktniveau - fra jord til bord.

Fremtidens fjernvarme i Give er lavet på kylling

Vores fabrik i Farre producerer ca. 1.000 tons danske kyllingeprodukter om ugen og samtlige produkter bliver frosset ned i det øjeblik, de er forarbejdet. Det skaber en masse energi, og det er præcis her, der findes en uudnyttet ressource.

Vi har alle et fælles ansvar for vores fælles fremtid!

Hver dag arbejder vi hos Danpo for at blive bedre. Hver dag arbejder vi for at gøre en forskel for vores fælles fremtid.