Logo

Vælg Dyrevelfærdsmærket med Danpo

Dyrevelfærdsmærket findes i tre niveauer – jo flere udfyldte hjerter, jo bedre dyrevelfærd. I Danpo har vi både 1-, 2-, og 3-hjertet velfærdskyllinger. Vores Gårdkylling fra De Danske Familiegårde har eksempelvis 2-hjerter. Vi anbefaler at gå efter det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke, når du handler kylling.

Hvad betyder hjerte 1, 2 og 3?

Ved at vælge produkter med bedre dyrevelfærd til en lidt højere pris medvirker du til, at flere grise, kyllinger og kvæg produceres under forbedrede forhold. Det er markedsdreven dyrevelfærd. ​

Allerede med 1 hjerte er dyrevelfærden løftet over dansk lovgivning, og for hvert hjerte der tilføjes i mærket, bliver dyrevelfærden bedre. 

Kontrollen med Dyrevelfærdsmærket er statsgodkendt, og mærket er din garanti for, at dyrene har haft bedre forhold end dyr fra traditionel produktion.

1-hjerte

Med 1 grønt hjerte er dyrevelfærden løftet over dansk lovgivning. Der er yderligere krav til staldforholdene. Dyrene får mere strøelse, mere plads og kortere transporttid til slagtning. Kyllingerne er af en langsommere voksende race.

Bedre Dyrevelfærd 1 Hjerte (1)

2-hjerter

Med 2 grønne hjerter er kravene fra hjerte 1 øget for at sikre endnu bedre dyrevelfærd. Her får dyrene endnu bedre plads og endnu mere strøelse. Kyllingerne kan have adgang til udeforhold.

Bedre Dyrevelfærd 2 Hjerter (1)

3-hjerter

Med 3 grønne hjerter er kravene fra hjerte 1 og 2 øget for at sikre meget bedre dyrevelfærd. Dyrene har meget mere plads. Kyllingerne kommer ud i det fri.

Bedre Dyrevelfærd 3 Hjerter (1)