Logo

Kyllingens CO2-aftryk ift. andre kødtyper og fødevarer 

Her kan du se klimaaftrykket på tværs af diverse kødtyper og fødevarer. Bemærk, at alle nedenstående tal er fra "Den Store Klimadatabase"* og dermed sammenlignelige - de kan derimod ikke sammenlignes med tal fra Carbon Trust på Danpo Foodservice, eftersom beregningerne er forskellige.

 

Kyllingekød*

Kyllingelår: 1,88 kg CO2e/pr. kg

Hel kylling: 3,27 kg CO2e/pr. kg

Kyllingebryst: 5,20 kg CO2e/pr. kg

Hakket kylling: 5,71 kg CO2e/pr. kg

 

Oksekød*

Hakket oksekød 10-15% fedt: 48,04 kg CO2e/pr. kg

Oksekød kebab: 53,92 kg CO2e/pr. kg

Okseculotte: 67,82 kg CO2e/pr. kg

Oksemørbrad: 227,85 kg CO2e/pr. kg

 

Grisekød*

Pulled pork: 4,52 kg CO2e/pr. kg

Skinke: 4,64 kg CO2e/pr. kg 

Pepperoni: 5,70 kg CO2e/pr. kg

Bacon, stegetykke: 6,43 kg CO2e/pr. kg

 

Fisk og skaldyr*

Laks: 2,09 kg CO2e/pr. kg

Rødspætte: 2,81 kg CO2e/pr. kg 

Tun: 3,10 kg CO2e/pr. kg 

Rejer: 8,40 kg CO2e/pr. kg

 

Mejeriprodukter*

Minimælk: 0,41 kg CO2e/pr. kg

Piskefløde 38%: 1,73 kg CO2e/pr. kg

Smør: 3,30 kg CO2e/pr. kg

Danbo ost, 45+: 5,41 kg CO2e/pr. kg

 

Frugt og grøntsager*

Agurk: 0,43 kg CO2e/pr. kg

Broccoli: 0,63 kg CO2e/pr. kg

Banan: 0,85 kg CO2e/pr. kg

Avocado: 1,22 kg CO2e/pr. kg

 

Brød og kornprodukter*

Burgerbolle: 1,16 kg CO2e/pr. kg

Pasta: 2,05 kg CO2e/pr. kg

Kage: 2,32 kg CO2e/pr. kg

Ris, parboiled: 5,06 kg CO2e/pr. kg

 

Planteprodukter*

Veganske pølser, sojabaseret: 1,43 kg CO2e/pr. kg

Veganske schnitzler, sojabaseret: 1,87 kg CO2e/pr. kg

Veganske nuggets, sojabaseret: 1,95 kg CO2e/pr. kg

Falafel-fars: 2,06 kg CO2e/pr. kg

 

*Kilde: "CONCITO (2024): Den Store Klimadatabase, version 1.2"

Web Knapper Carbontrust 580X380pxl10 B