Ingredienser
Tacobrød
20 g gær
1,5 dl vand
1,5 dl mælk
350 g Kornkammeret Øko Hvedemel
75 g Kornkammeret Øko Speltmel
2 spsk. olivenolie
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
Lynsyltet rødkål
2,5 dl lagereddike
2,5 dl vand
1 dl sukker
¼ rødkål, fintsnittet
Spicy dressing
200 g Philadelphia Original
2 spsk. creme fraiche (5-18%)
1 spsk. Miracle Whip
2 spsk. sriracha chili sauce eller en anden chili sauce
En smule salt
Krydrede rødløg
1 stk. rødløg, fintsnittet
1 tsk. cayennepeber
1 hel lime
Brændte majs
1 dåse majs eller 1 hel frisk majskolbe
Crispy chicken Bites
Ca. 10-12 bites pr. person
Tips til topping
Avocado
Friskhakket persille
Friskpresset lime
Tilberedning
Bag perfekte tacobrød
Start med at opløse gæren i vandet og mælken. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt derefter dejen godt igennem i ca. 10 min. Lad den stå og hæve tildækket i ca. 45 min., hvorefter den slås sammen på et bord og deles i 16-18 små dejbolde. Udrul boldene på et meldrysset bord med en kagerulle, til du har nogle små tynde tacos pandekager. Opvarm en stegepande på høj varme, og steg dine pandekager direkte på panden til de er bagte og har fået lidt brændt skorpe på begge sider.
Sylt lynhurtigt rødkål
Opvarm eddike, vand og sukker i en gryde til det begynder at koge. Snit rødkålen fint og læg det i en skål, og hæld den varme lage henover. Lad det stå og trække i minimum 15 min. Si lagen fra og din rødkål er klar til servering.
Spicy dressing
Bland alle ingredienserne i en skål.
Rødløg på en krydret facon
Snit rødløg fint, og bland det med cayenne peber og saften fra en hel lime
Sprøde brændte majs
Opvarm en pande til høj varme, og steg dine hele majskerner herpå (uden fedtstof) til de begynder at poppe og blive let brændte i farven. Hvis du bruger dåsemajs, skal du si væsken fra først. Hvis du bruger en frisk majskolbe, er det bare at skære majsene fra kolben.
Bites med bid i
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn og læg dine Crispy Chicken bites på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i 15-20 min., til de er blevet godt stegte og fået en flot gyldenbrun farve.
Saml din taco
Anret din taco med syltet kål, 2-3 bites, rødløg, brændte majs, spicy dressing og toppings.
Opskriften er udviklet af Jon Edlund i samarbejde med Philadelphia og Kornkammeret.