Ingredienser
375 g Kornkammeret Øko Hvedemel
75 g Kornkammeret Øko Ølandshvedemel
275 g vand
1 g gær
10 g salt
1 tsk. honning
Topping
Mozzarellaost
Kartoffel
Sandwich kyllingeskiver
Frisk rosmarin
Philadelphia m. trøffel
Olivenolie
Havsalt
Tilberedning
Sprød pizza med knasende skorpe
Start med at opløse gær og honning i vandet i en stor skål. Tilsæt al melet og rør det grundigt sammen. Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine i ca. 10 minutter. Efter nogle minutter, tilsættes salt, og dejen æltes videre i 2 minutter. Lad dejen hvile i 15 minutter. Fold herefter dejen ud på dit køkkenbord, og stram den op til en kugle, så den er helt glat, blank og elastisk, og overfladen på dejen spændes. Læg dejen i en lufttæt beholder på køl i 24 timer eller lad den hæve ved stuetemperatur i 6-8 timer.
2-3 timer før dejen skal bruges, tager du den ud af køleskabet (eller direkte fra køkkenbordet) og deler den i portioner á ca. 250-270 g. Spænd dejkuglerne op til runde kugler, enten i hånden eller ved hjælp af en dejskraber på et rent arbejdsbord. Lad kuglerne hvile i ca. 2 timer i en lufttæt beholder, før de skal bruges.
Tænd ovnen på maks. varme (gerne ca. 300 grader) og opvarm din bageplade, eller bagestål nederst i ovnen i 20-30 minutter, før pizzaen bages. Når pizzaen kommer ind, sættes ovnen på ”grill” varme, så den får godt med overvarme.
Gør toppingen klar
Riv mozzarellaosten i små stykker og læg den i en si, så den afgiver lidt af sin væske og ”drypper” af. Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål, med 1 tsk. salt og lad dem stå og trække i 10 minutter. Pres derefter så meget væde ud af kartoflerne som muligt.
Sidste step: form din pizza
Når dejen er klar, skal den strækkes ud til en rund pizza. Brug godt med mel på arbejdsbordet, og tryk forsigtigt al luften fra midten og ud i siderne — pas på med at klemme i kanten. Stræk i dejen og form den til en rund pizza. Dæk bunden med trøffelcremen. Kom små stykker mozzarellaost, tynde skiver kartoffel, kylling og frisk rosmarin ovenpå.
Bag pizzaen i 2-3 minutter, eller til den er flot bagt i skorpen. Top med små ”dutter” af trøffelcreme, lidt olivenolie og frisk havsalt - velbekomme!
Opskriften er udviklet af Jon Edlund i samarbejde med Philadelphia og Kornkammeret.