Ingredienser
Boller
20 g gær
2 dl vand
2 dl mælk
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. god salt
40 g blød smør (i små tern)
Ca. 450 g Kornkammeret Øko Hvedemel
125 g Kornkammeret Øko Ølandshvede
Fyld
200 g Philadelphia Original
200 g Sandwich kyllingeskiver
Ca. 100 g revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
2 tsk. friskhakket basilikum, rosmarin og/eller oregano
Kryddersmør til pensling
2-3 fed hvidløg
100 g smeltet smør
En lille håndfuld friskhakket basilikum, rosmarin og/eller oregano
Tilberedning
Opløs gæren i vandet sammen med mælken. Tilsæt sukker og olivenolie og bland godt. Tilsæt nu al melet, og ælt dejen i hånd eller maskine i ca. 5 min. Tilsæt salt og ælt videre i et par minutter. Tilsæt nu smørret, og fortsæt æltningen i et par minutter, til dejen samler sig til en fast og glat dej. Dejen skal gerne virke glat og elastisk og kun en lille smule klistret – men ikke sådan at dine fingre klistrer fast, når du rører ved dejen. I så fald, tilsættes en smule mere mel og æltes hurtigt ind i dejen. Lad dejen hæve i ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver, kan du lave fyldet. Skær kyllingeskiver til mundrette stykker, og bland dem sammen med Philadelphia, revet ost, salt og de friskhakkede krydderurter og stil til side.
Fold dejen ud på et bord, drysset med lidt mel og del dejen i små kugler i ca. samme størrelse (40-50 g). Tril kuglerne runde, og tryk dem flade med din håndflade. Brug evt. lidt mel, hvis dejen klistrer. Fyld dejen med lidt af fyldet (ca. 2 tsk.), men du skal stadig kunne lukke dejen rundt om. Fold siderne ind over fyldet, og luk bollen om sig selv. Brug fingerspidserne til at klemme dejen sammen, og læg den på bordet med undersiden nedad.
Gør således det samme med alle dejkuglerne, og placer dem tæt op af hinanden i en form eller i et fad beklædt med bagepapir i bunden. Alternativt kan en støbejernspande også bruges (her er bagepapir dog ikke nødvendigt). Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn, imens bollerne hæver.
Opskriften er udviklet af Jon Edlund i samarbejde med Philadelphia og Kornkammeret.