Logo

Bao bolle med paneret kylling, asiatisk kålslaw, sprøde risnudler og gomadressing

10 portioner

Ingredienser

20-30 stk. bao boller
10 stk. paneret burger af udbenet kyllingeunderlår

 

Stegte risnudler
3/4 kg fine risnudler

Olie til stegning

 

Gomadressing

75 g sesamfrø

1 spsk. mørk sesamolie

1 spsk. rørsukker

1 tsk. mirin

½ dl soja

60 ml risvinseddike

2 spsk. mayo – gerne japansk mayo

 

Asiatisk kålslaw

300 g snittet rødkål

300 g snittet hvidkål

75 g snittet grønkål

300 g agurk

4 stk. snittede forårsløg

50 ml neutral olie

15 ml mørk sesamolie

25 ml risvinseddike

1 spsk. soja

sort sesam

frisk koriander

 

Evt. Sød chilisauce

 

Tilberedning

Kog risnudlerne 1/2 min. i letsaltet vand, skyl godt i koldt vand og lad dem dryppe godt af. Dup risnudlerne godt tørre.

 

Rist sesamfrøene gyldne og afkøl. Findel dem i en multihakker sammen med sesamolie, rørsukker og mirin til en tyk pasta. Kom soja og risvinseddike ved og mix til tyk dressing. Rør den sammen med mayo og smag til.

 

Tilbered bao bollerne som anvist på emballagen. Tilbered kyllingen som anvist på emballagen.

 

Bland snittet rødkål, hvidkål, grønkål, agurk i tern og snittede forårsløg. Lav en dressing af olie, sesamolie, risvinseddike og soja og smag til. Hæld den over salaten og bland godt.

 

Steg risnudlerne i rygende varm olie, til de er sprøde og gyldne, lige inden servering.

 

Fordel salaten i de lune bao boller. Skær kyllingen i skiver og læg dem oven på. Dryp med gomadressing og pynt med sort sesam og koriander.

 

Server friterede risnudler, sød chilisauce samt ekstra gomadressing til.

 

Tip 
Færdiglavet gomadressing kan selvfølgelig sagtens anvendes. Ligesom de friterede nudler kan erstattes med kogte ris. 

 

Bao bolle med paneret kylling, asiatisk kålslaw, sprøde risnudler og gomadressing