Logo

Kyllingeshawarma med Pulled Chicken, cream cheese og hjemmelavet fladbrød

4 portioner

Ingredienser

Fladbrød

3 dl kærnemælk

25 g gær

2-3 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

400 g Kornkammeret

Øko Hvedemel

Kyllingeshawarma

700 g pulled chicken

2 dl kærnemælk

1 stort løg

2-3 fed hvidløg

1 hel citron

2-3 spsk. olivenolie

2 tsk. kanel

2 tsk. spidskommen

2 tsk. paprika (gerne røget)

1 tsk. karry

1 tsk. cayenne peber

2 tsk. salt

Cream cheese

200 g Philadelphia Original

100 g creme fraiche (5-18%)

1-2 fed hvidløg

Citronsaft fra ½-1 hel citron

Salt og peber

Chili mayo

3-4 spsk. Miracle Whip

1-2 spsk. sriracha (eller anden chili sauce)

Lidt salt

Tilbehør

Finthakket iceberg salat, agurker, tomat og rødløg.

 

Tilberedning

Autentiske fladbrød

Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt olivenolie. Tilsæt al hvedemelet og salt, og ælt det hele grundigt sammen i ca. 10 minutter. Læg dejen til at hvile, og lad det hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ud på et bord drysset med lidt mel, og skær dejen ud i 8 lige store dej-kugler.

Rul dem tyndt ud med en kagerulle, og brug gerne rigeligt med mel, så dejen ikke klistrer på bordet. Steg dem på en tør, varm stegepande i ca. 2 minutter på hver side, til de har fået lidt farve. Brødene afkøles på en rist eller spises direkte.

Smagfuld og krydret kylling

Læg optøede pulled chicken i en stor skål og tilsæt kærnemælk. Hak løget, riv hvidløg fint og tilsæt til blandingen. Riv skallen af citronen og pres al saften heraf, og tilsæt det ligeledes. Tilsæt derefter alle krydderierne og bland det hele grundigt sammen i 2 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad det stå og marinere i min. 1 time. Alternativt må det gerne stå på køl natten over.

Opvarm en stegepande på middel-høj varme. Dæk hele panden med resten af marinaden, og lad kyllingen stege i saucen i 5-10 minutter, til den er varm.

Let cream cheese med bid i

Riv hvidløget fint, og bland det sammen med de andre ingredienser. Rør det godt rundt, og smag til med evt. mere citron og salt.

En nem og hurtig chilimayo

Bland alle ingredienserne sammen, smag til med salt og vupti - den er klar til at blive serveret.

Saml din kyllingeshawarma

Anret din shawarma med fladbrød med en bund af cream cheese og kyllingeshawarma. Fordel herefter hakket salat, agurk, tomat og rødløg på retten. Slut af med chilimayo.

Opskriften er udviklet af Jon Edlund i samarbejde med Philadelphia og Kornkammeret.

Kyllingeshawarma med Pulled Chicken, cream cheese og hjemmelavet fladbrød