Logo

Chili con Sødam

4 portioner

Ingredienser

450 g pulled chicken

2 tsk stødt spidskommen

1 tsk kanel

1 tsk stødt koriander

1 spsk. Paprika

0,50 tsk chiliflager eller cayenne peber

2 fed hvidløg, finthakket

2 løg, finthakket

1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomatpure (lille)

1 dåser kidneybønner

2 dl hønsebouillon

30 g mørk chokolade

3 spsk. Olivenolie

Salt og peber

Tilbehør

Nachos chips

Ris

Cremefraiche 18 %

 

Tilberedning  

Løg og hvidløg hakkes fint og steges sammen med en smule olie i en gryde. Når det har fået lidt farve, tilsættes krydderierne, som steges videre i et par minutter. Dernæst tilsættes hakkede tomater, tomatpure, kidneybønner og hønsebouillon. Lad det simre i 30 minutter.

Mens saucen simrer, steges pulled chicken let på en middelvarm pande, indtil det er gennemvarmet. Når saucen har simret i 30 minutter, blandes pulled chicken i og lader det simre videre i yderligere 5 minutter. Det smages til med chokolade, salt og peber. 

Kan med fordel serveres med ris, nachos chips og creme fraiche – velbekomme!

Chili con Sødam