Saftig og smagfuld dansk kylling fra Danpo.
10 portioner
Ingredienser
10 hele lår
Salt og peber
Honningbagte rodfrugter
10 store gulerødder
10 rødbeder
10 pastinakker
2,5 spsk.olie
Salt, peber
2,5 spsk. flydende honning
2-3 tsk. fintrevet citronskal
Bladene fra 5 stilke frisk timian
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C. Krydr kyllingelårene med salt og peber og steg dem i ovnen ca. 50 minutter til de er sprøde og gennemstegte.
Skræl rodfrugterne og skær dem i stave eller både. Hæld olie, salt og peber i en frost pose og hæld rodfrugterne heri. Luk posen og ryst indholdet godt, så olien fordeles på rodfrugterne. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 40 minutter ved 200°C.
Bland honning, citronskal og timian sammen og dryp det på rodfrugterne de sidste 10 minutter af bagetiden.
Server kyllingelår med de honningbagte rodfrugter, frisk timian og grøn salat.