Professionel

Her finder du vores forskellige professionelle fagområder.

Logo

Krydret coq au vin

10 portioner

Ingredienser

2 Danpo hele kyllinger

1 flaske rødvin

3 kanelstænger

2 stjerneanis

2 tsk. enebæer

Skallen fra en økologisk appelsin

400 g skalotteløg eller perleløg

500 g hele små champignoner

Olie

2 tsk timian

1/2 liter hønsebouillon

Salt, peber

150 g bacon i tern

500 g carotter eller små gulerødder

Persille

 

Tilbehør

Kartofler eller brød

 

Tilberedning

Kyllingerne parteres og lægges i et stort fad.
Bland rødvin med kanel, stjerneris, enebær og strimler af appelsinskal og hæld det over kyllingerne. Sæt fadet i køleskabet til næste dag.

Tag kyllingerne op af marinaden, dup dem tørre, brun dem godt i lidt olie og læg dem i et stort ovnfast fad. Brun løg og champignon, krydr med timian og hæld marinade samt hønsebouillion over.
Bring det hele i kog, skum af og hæld det over kyllingerne.

Steg kyllingerne i ovnen ved 175° i ca 45 min.

Rist bacontern sprøde og damp gulerødderne.
Læg gulerødderne i fadet sammen med kyllingerne, drys med bacon samt persille.

Server med kartofler eller brød

Velbekomme!

Krydret coq au vin