Logo

Kylling i fad med kartoffelmos

4 portioner 60 min

Lækker og nem opskrift på møre og saftige kyllingelår i fad med kartoffelmos, løg, porre, svampe og gulerødder. En familievenlig ovnret fyldt med smag, hvor grøntsagerne og den cremede kartoffelmos gør kyllingen ekstra mør og velsmagende. Perfekt til både hverdag og weekend.

Opskriften er lavet af Living by Annika 

Ingredienser

Kylling i fad
2 store løg
2 fed hvidløg
Smør
1 stor porre
1 spsk. rørsukker
Salt og peber
Olie
1 pose blandede svampe (frost)
1 pose perleløg (frost)
1 hønsebouillon + 2 dl vand
1 bakke blomme tomater
Frisk timian
1 bøtte mascarpone
Salt og peber

2 bakker kyllingelårmix (overlår og underlår)
Salt og peber
Tajin

 

 Kartoffelmos
4 gulerødder

1 spsk. agave honning
1 spsk. olivenolie
Salt

1 pose bagekartofler
50 g smør
1/2 dl kaffefløde 10 %
Evt. frisk timian

 

TILBEREDNING

Start med at snitte løg og hvidløg i tern. Svits løgene på en varm pande i lidt smør et par minutter, tilsæt de fint snittede porrer og lad dem stege med et par minutter. Drys med rørsukker, salt og peber, anret løg blandingen i et ovnfast fad smurt med lidt smør. 

Kom lidt olie på den varme pande og svits de blandede svampe samt perleløgene nogle minutter.

Tilsæt hønsebouillon, lad det simre nogle minutter inden blandingen hældes over i det ovnfaste fad.

Skær blomme tomaterne igennem og drys dem over de andre grøntsager, drys med den friske timian.

Skræl og skær gulerødderne i mundrette stykker. Kom dem op i en skål og rør honning, olivenolie samt lidt salt sammen. Hæld gulerødderne over i et lille ovnfast fad, de stilles i ovnen samtidig med kyllingen dog skal de kun have 20-25 min. i ovnen. Gulerødderne skal bruges som topping til kartoffelmosen.

Skræl kartoflerne og snit dem i skiver og kog dem møre i varmt vand.

Krydr kylling stykkerne med salt, peber og tajin. Anret kyllingen ovenpå grøntsagerne i fadet.

Sæt fadet i en forvarmet ovn 200 grader i 40 min. Tag fadet ud efter 40 minutter og stil ovnen på grill. Sæt fadet tilbage i ovnen i 5-10 minutter - hold øje med kyllingeskindet, det skal bare lige være lækker sprødt.

Tag kylling stykkerne op og læg dem på en tallerken. Rør mascarpone sammen med grøntsagerne i det ovnfaste fad, og smag saucen til med salt og peber. Læg kylling stykkerne tilbage i fadet ovenpå saucen. Pak fadet ind i stanniol og sæt det ind i ovnen igen og brug eftervarmen, imens laves kartoffelmosen.

Hæld vandet fra kartoflerne, det nemmeste er at komme dem op i skålen på en røremaskine med dejskraberen. Smør, kaffefløden og groft salt tilsættes og rør kartoflerne indtil du har en luftig mos.

Anret mosen i en skål med de bagte gulerødder ovenpå og evt. lidt frisk timian. Server kylling i fad med sauce og den lækre kartoffelmos.

.

 





 

 

 

Kylling i fad med kartoffelmos