Denne opskrift på alt-i-ét fad er en lækker ovnret, der forener saftig kylling lårmix med møre rodfrugter og en cremet sennepssauce.
Opskriften er lavet af Anna og Louise
Ingredienser
Kylling i fad
1 pakke kylling lårmix (overlår og underlår)
2-3 porrer
3 jordskokker
4 bagekartofler
Salt og peber
Frisk/tørret timian
Sennepssauce
2 løg
1 spsk. smør + 1 spsk. olie (til at stege løgene i)
1 dl hvidvin
2 spsk. grov sennep
1 tsk stærk dijonsennep
Saften af 1⁄2 citron
2 dl mælk (eller fløde)
2 dl hønseboullion
Meljævning (1 spsk. mel + 1/2 dl vand)
TILBEREDNING
Læg porrer i skiver, jordskokker i tern og kartofler skåret i både i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og timian.
Læg kyllingelårene ovenpå og bag ved 200 °C (varmluft 180 °C) i ca. 40 min., til kyllingen er gennemstegt.
Imens: Sautér finthakket løg i smør og olie på en pande, til de er bløde. Hæld hvidvin på og kog ind. Rør sennep, citronsaft, mælk og bouillon i, smag til (evt. med hvidvinseddike el. sukker) og jævn let.
Hæld den varme sennepssauce over kyllingefadet og gratiner i 5 minutter under grill.
Server med det samme – velbekomme!.