Tynde vietnamesiske madpandekager med spinat, fyldt med hakket kylling stegt med citrongræs, ingefær og hoisinsauce samt sprøde grønsager.
Ingredienser
Pandekager - 12 stk.
2 spsk. hakket spinat
2 æg
3 dl kokosmælk
250 g rismel
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. fiskesauce
2 dl vand
Kokosolie til stegning
Kylling
400 g hakket kylling
Kokosolie til stegning
1 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
1 stilk citrongræs
1/2 dl hoisinsauce
1 spsk. sød chilisauce
Limesaft og skal, øko
Grøntsager
1 peberfrugt
1 agurk eller 2 skoleagurker
150 g sukkerærter
150 g slikærter - sugar snap peas
1 bdt. forårsløg
Dressing
75 ml sød chilisauce
25 ml limesaft
25 ml fiskesauce
Topping
Koriander
1 lille håndfuld cashewnødder
Salat
Forskellige sprøde salater
Ærteskud,
Koriander
Mynte
Ristet sesam
TILBEREDNING
Blend spinat, æg og kokosmælk. Pisk det sammen med rismel, gurkemeje, fiskesauce og vand. Pisk til en klumpfri tynd dej og lad det trække 10 min. Bag 12 tynde pandekager på en slip-let pande ved middel varme i lidt olie. Lav gerne pandekagerne i forvejen så de bare skal lunes.
Svits hakket kylling i lidt kokosolie sammen med knust hvidløg, ingefær og finthakket citrongræs.
Kom hoisinsauce, chilisauce, fintrevet limeskal og limesaft ved og kog op. Smag til og hold kyllingekødet varmt.
Snit peberfrugt i strimler, skær agurk i stave og snit sukkerærter, slikærter og forårsløg på langs.
Lav en dressing af chilisauce, limesaft og fiskesauce.
Fordel grøntsager og kyllingekødet på de lune pandekager og kom lidt af dressingen hen over.
Pynt med koriander, drys med hakkede cashewnødder og server evt. lidt sprød salat med ristet sesam til.