Logo

Marineret kylling i ovn med grillede kartofler, ramsløgsmayo og grøn salat

2 portioner

Sund, nem og mættende aftensmad med marineret kylling i ovn med grillede kartofler, ramsløgsmayo og grøn salat.

Ingredienser

Kylling
1/2 kylling 

Rub
1/2 spsk. tørret timian
1/2 spsk. tørret oregano
1/4 spsk. fennikelfrø
1/2 spsk. tørret hvidløg
Revet skal fra 1/4 citron, øko
1/2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Grillede kartofler
400 g aspargeskartofler eller anden fast kartoffel
Olie til pensling
1 spsk. hakket persille
6 hakkede blade ramsløg
1/2 dl olie
Salt og peber

Ramsløgs mayo
1 dl mayonnaise
1 spsk. finthakket ramsløg
1/2 tsk. fintrevet citronskal
Salt og peber

Sommersalat
6-8 radiser
1 skoleagurk
4 forårsløg
1 hovedsalat
Urter fx dild, kørvel, ramsløg
2 spsk. eddike
1 tsk. sukker
1/2 dl olie
Salt og peber

 

TILBEREDNING

Kylling og rub

Bland alle ingredienserne til rubben i en morter og knus det en anelse. Gnid derefter kyllingen ind i rubben. Lad kødet trække på køl i mindst 30 min. (eller gerne natten over) i en bradepande, inden du tilbereder det. Tilbered derefter kyllingen efter anvisning på emballagen.

Grillede kartofler
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Halver kartoflerne, pensl skærefladen med lidt olie og grill dem gyldne.

Blend persille, ramsløg og olie til en grøn krydderolie og smag til med salt og peber. Hæld olien hen over de grillede kartofler lige inden servering.

Ramsløgs mayo
Rør mayonnaise sammen med finthakket ramsløg, citronskal og salt, og lad mayo’en trække mindst 20 minutter inden servering.

Sommersalat
Skyl salaten grundigt og del den i mindre stykker. Rens radiserne og skær dem og agurken i skiver. Snit forårsløgene og bland alle grønsagerne med salatbladene og lidt krydderurter. Dryp salaten med en marinade af eddike, sukker, olie, salt og peber.

Server kyllingen med grillede kartofler, ramsløgsmayo og sommersalat.

 

 

 

Marineret kylling i ovn med grillede kartofler, ramsløgsmayo og grøn salat