Logo

Asiatisk kylling fond

Skroget fra din kylling er perfekt til at koge en god, kraftig fond på. Prøv en asiatiske kyllingefond med chili, citrongræs, soja og frisk ingefær. En fond er nem at lave, og giver en fantastisk smag til simremad, gryderetter, risotto, wok, suppe osv.

Ingredienser

1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m. 
1 porre med top og bund skåret fra
2 gulerødder
3 spsk. soja
1 tsk. fish sauce
1 frisk rød chili
1 stang citrongræs
5 cm frisk ingefær 
1 tsk. salt


Tilberedning

Slå på citrongræsset, for eksempel med en kødhammer, så aromaerne frigives.

Skræl ingefæren og skær den i skiver.

Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 1,5 time under låg.

Tag af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder.

 

Tip:

Hæld den afkølede fond i isterningbakker, og frys dem ned – så har du en lækker smagsgiver, næste gang der skal sættes lidt ekstra krydderi på hverdagen.

Asiatisk kylling fond