Logo

Vores emballagestrategi

Strammere lovgivning og tendenser mod en cirkulær økonomi for emballage påvirker Scandi Standard, og derfor har vi udviklet en gruppeomspændende emballagestrategi. Strategiens prioritet er at sikre produktkvalitet og holdbarhed, reducere madspild og sikre fødevaresikkerhed. Derefter er fokus at reducere mængden af emballage og fokusere på genanvendelighed.

Emballagestrategien er i overensstemmelse med EU-lovgivningen og Scandi Standards bæredygtighedsstrategi. For Scandi Standard handler bæredygtig udvikling om at fremme ansvarlig værdiskabelse over tid for forbrugere, kunder, ejere og andre interessenter. Vi er fast besluttede på at opretholde vores vision "Bedre Kylling for et Bedre Liv" på enhver tænkelig måde. En vigtig del af dette er at have en bæredygtig tilgang til vores emballageløsninger.

Emballage spiller en afgørende rolle for at sikre fødevaresikkerhed og undgå madspild. Men emballage skaber også miljø- og klimarelaterede udfordringer, og mængden af emballage, især plast, er en daglig bekymring. Derfor har vi fastsat ambitiøse, men nødvendige mål for vores fremtidige emballage.

 

Vi arbejder med tre nøgleprincipper

Reduce • Recycle • Renew

Reducer

Reducer mængden af plast i produktion og forbrugsemballage med 20 procent inden 2030. 

Vi ønsker at reducere emballagespild, og vi arbejder kontinuerligt på at eliminere eller minimere primær-, sekundær- og tertiær emballage. At erstatte bakker med poser til udvalgte produkter er én måde at reducere mængden af plast på.

Reduce 2 640X426px 72Dpi

Genanvend

100 % af forbrugsemballagematerialer er genanvendelige inden 2030.

Allerede i dag kan emballagen til mange af vores produkter genanvendes. For eksempel er emballagen til alle vores frosne produkter produceret i mono-LDPE, hvilket betyder, at der kun bruges én type plast, og alle vores kasser kan genanvendes som papir.

Vi ønsker at bruge genanvendelige materialer på tværs af alle kategorier, og vi ønsker at sikre, at vores emballage er let at genanvende - både for vores forbrugere og i de offentlige affaldssystemer. Derfor vil materialet til emballagen blive angivet på alle vores mærkevarer senest i 2025 for at gøre dem lettere at genanvende korrekt.

Recycle 2 640X426px 72Dpi

Forny

50 % af al forbrugsemballagemateriale skal være lavet af post-forbruger genanvendt eller fossilfrie materialer inden 2030.

Vi ønsker at bruge post- og præ-forbruger affald i vores emballage for at mindske vores CO2-aftryk og reducere brugen af ​​jomfruelige råmaterialer. Et eksempel er, at over 50 % af vores bakker allerede er lavet af rPET, hvilket betyder, at de er lavet af genanvendt materiale og kan genanvendes igen og igen.

Renew 2 640X426px 72Dpi

Fødevaresikkerhed 

Vi vil aldrig gå på kompromis med fødevaresikkerhed og holdbarhed, når vi vælger emballagematerialer. Dette, sammen med at minimere madspild, er vores højeste prioritet for vores emballageløsninger.

 

Klima 

Scandi Standard erkender vigtigheden af at reducere sin klimapåvirkning, og vi arbejder med dette i hvert trin af værdikæden, herunder relateret til emballage.

 

Leverandørinvolvering

For at nå vores mål skal vi arbejde tæt sammen med vores leverandører. Sammen vil vi skabe mere bæredygtige og cirkulære emballageløsninger.