Logo

Grundfond til kyllingesuppe, grøntsagssuppe og kødsauce

Skroget fra din hele kylling er perfekt til at koge en god, kraftig fond på. Det er nemt at lave – og så giver de gyldne dråber fra en basis kyllingefond en fantastisk smag til simremad, gryderetter, risotto, sauce, suppe osv.

Ingredienser

1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m.
1 porre med top og bund skåret fra
2 gulerødder
3 stilke rosmarin
3 stilke timian
2 tsk. salt
1 spsk. æblecidereddike


Tilberedning

Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 1 ½ time under låg.

Tag gryden af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder.

 

Tip:

Hæld den afkølede fond i isterningbakker, og frys dem ned – så har du en lækker smagsgiver, næste gang der skal sættes lidt ekstra krydderi på hverdagen

Grundfond til kyllingesuppe, grøntsagssuppe og kødsauce