Logo

Inderfilet på spyd med hvedekernesalat, tzatziki, humus og rød pesto

4 portioner

Danske kyllingespyd fra Danpo er en hel inderfilet.

Ingredienser

12 Danpo inderfilet på spyd

 

Hvedekernesalat

200 g. hvedekerner

1 lille rødløg

1 tomat

1 lille grøn peberfrugt

1 spsk. hakket basilikum

1 spsk. limesaft

½-1 tsk. salt

 

Tzatziki

1 lille agurk

2 dl græsk yoghurt

2 fed hvidløg

 

Humus:

1 dåse kogte kikærter

1 spsk. citronsaft

2 fed hvidløg

1 spsk. olie

1 tsk. salt

Lidt spidskommen og chilipulver (efter smag)

Ca. ½ dl vand

 

Rød pesto

1 dl soltørrede tomater i olie

1 dl mandler

½ dl olivenolie

4 spsk. revet parmesan

Frisk basilikum til pynt

Brød

 

Vores kyllingespyd er en hel marineret inderfilet - saftig og fuld af smag.

 

Tilberedning

Steg kyllingespyd efter anvisning på pakken.

 

Hvedekernesalat: 

Kog hvedekerner efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Hak rødløg, tomat og peberfrugt meget fint og bland dem i de afkølede hvedekerner sammen med finthakket basilikum og limesaft. Smag til med salt og lad salaten trække, gerne ½ time før servering.

 

Tzatziki: 

Riv agurken groft og rør det sammen med græsk yoghurt, og presset hvidløg.

 

Humus: 

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i et dørslag. Kom dem i en blender sammen med citronsaft, hvidløg, olie, salt, spidskommen og chilipulver og blend det godt. Juster konsistensen med vand, så humus’en bliver blød og cremet.

 

Rød pesto: Blend soltørrede tomater med mandler, olivenolie, parmesan og basilikum til en ensartet masse. 

Server kyllingespyd med hvedekernesalat, tzatziki, humus, rød pesto og godt brød.

Inderfilet på spyd med hvedekernesalat, tzatziki, humus og rød pesto