Logo

Kylling med kartofler i fad

Ingredienser

1 hel kylling

Salt og peber

1 kg kartofler 

Krydderurtefyld

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

Ca. 2 dl krydderurter fx en blanding af persille, dild, oregano eller estragon

2 spsk. citronsaft

15 g smør

 

Tilbehør

1 hovedsalat

4 tomater, ca. 300 g

½ bundt persille

 

Tilberedning

Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. 

Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs begge sider af rygsøjlen og fjern den. Vend kyllingen og tryk brystbenet fladt.

Bland krydderurtefyldet af finthakket løg og hvidløg, hakkede krydderurter, citronsaft og blødt smør. Tilsæt salt og peber.
Krydderurtefyldet kommes ind mellem kød og skind. Løsn kyllingeskindet fra kødet med fingrene. Begynd ved brystbenet og fortsæt til og med overlårene. Læg fyldet under skindet og glat det ud i et jævnt lag. Krydr kyllingen med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i det ovnfaste fad. 

Stil fadet i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 200° C og lad det stå i ca. 1 time til kyllingelårene og kartoflerne er gennemstegte og møre.

Server salat og tomater i både til retten.

Hak persillen og server den til retten.

Kylling med kartofler i fad