Logo

Hel kylling med kartofler

4 portioner

Ingredienser

1 hel Danpo kylling

Salt og peber

1 citron

30-40 g blødt smør

2 fed hvidløg i skiver

1/2 dl hakket basilikum

1 kg kartofler

2 paprika i forskellige farver (fx. grøn og orange)

 

Tilbehør

2 dl valgfri cremefraiche med smag


Tilberedning

Rengør kyllingen og krydr med salt og peber, både indeni og udenpå. Skrub citronen i varmt vand. Skær revner i citronen og læg skiver af hvidløg ind i revnerne. Dæk citronen med blødt smør og rul den i hakket basilikum. Læg citronen ind i maven på kyllingen.

Læg kyllingen med brystet opad på bagepapir på en bradepande. Sæt den i den nederste del af ovnen i ca. 15 min. ved 175° C. Imens skrælles kartoflerne og skæres i skiver. Del paprika, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker. 

Tag kyllingen ud og læg kartoflerne til. Steg yderligere i ca. 30 min. Tag bradepanden ud igen og fordel paprikastykkerne derpå. Steg retten yderligere i ca. 20 min. til både kartoflerne og kyllingen er gennemstegt.

Hel kylling med kartofler