Logo

Krydret coq au vin

4 portioner

Ingredienser

1 Danpo hel kylling

½ flaske rødvin

1-2 kanelstænger

1-2 stjerneanis

1 tsk. enebæer

Skallen fra en økologisk appelsin

200 g skalotteløg eller perleløg

250 g hele små champignoner

Olie

1 tsk. timian

1/4 liter hønsebouillon

Salt, peber

100 g bacon i tern

250 g carotter eller små gulerødder

Persille

 

Tilbehør

Kartofler eller brød.

 

Tilberedning

Kyllingen parteres og lægges i et stort fad.
Bland rødvin med kanel, stjerneris, enebær og strimler af appelsinskal og hæld det over kyllingen. Sæt fadet i køleskabet til næste dag.

Tag kyllingen op af marinaden, dup den tør, brun den godt i lidt olie og læg den i et stort ovnfast fad. Brun løg og champignon, krydr med timian og hæld marinade samt hønsebouillion over.
Bring det hele i kog, skum af og hæld det over kyllingen.

Steg kyllingen i ovnen ved 175° i ca. 45 min.

Rist bacontern sprøde og damp gulerødderne.
Læg gulerødderne i fadet sammen med kyllingen, drys med bacon samt persille.

Server med kartofler eller brød.

Krydret coq au vin