Logo

Hel kylling i fad

4 portioner

Lørdagskylling i fad

Ingredienser

1 hel kylling

Salt og friskkværnet peber

3 spsk. paprika

3-4 gulerødder

1 persillerod

1/4 selleri eller 1 pastinak

2 løg i både

1 dåse hakkede tomater (gerne med krydderier)

1,5 dl madlavningsfløde

 

Tilbehør

Kogte ris og grøn salat


Tilberedning

Tænd for ovnen og sæt den på 200° (varmluft).

Skær kyllingen i stykker, eller tilbered den hel.
Drys eller gnid kyllingen eller kyllingestykkerne med salt, peber og paprika og læg dem i bakken sammen med rodfrugter skåret i mindre stykker og løg. Sørg for at kyllingen eller kyllingestykkerne ligger øverst. Sæt fadet i ovnen på en rist og steg i 30 min.

Tilsæt hakkede tomater og fløde og sæt fadet i ovnen i yderligere 20 min. Kog i mellemtiden risen.

Server med de kogte ris og en lækker grøn salat. 

Hel kylling i fad