Logo

Honning-citronglaseret kylling med bønnesalat

4 portioner

Ingredienser

1 hel Danpo kylling

1-2 rødløg

5-10 fed hvidløg

Olie

1 økologiske citroner

0,7 dl honning

1 dl hønsebouillon

Salt, peber

Oregano

100 g hvide bønner

1 agurk

Salt

1/4 dl olivenolie

1/4 dl citronsaft

100 g feta

75 g oliven

Plukket bredbladet persille

 

Tilberedning

Læg bønnerne i blød natten over. Kasser vandet og kog dem møre i letsaltet vand ca. 30 min.

Sauter rødløg i både samt hele fed hvidløg ved middel varme til de er møre.

Tilsæt citron i både, honning og bouillon og kog op.
Krydr kyllingerne med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld honningmarinaden over kyllingerne og sæt fadet i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.

Parter kyllingerne, si skyen fra og skum for fedt. Bring skyen i kog, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.

Skræl agurkerne, halver på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i både og drys med salt. Lad dem trække 15 min. skyl saltet af og bland så med bønner, olivenolie og citronsaft.

Bræk fetaosten i mindre stykker og bland den i salaten sammen med oliven og persilleblade.

Honning-citronglaseret kylling med bønnesalat