Smagfuld og saftig dansk kylling fra Danpo.
Ingredienser
500 g kogt kyllingekød - evt. filet
1 helt hvidløg
Lidt olie
1 liter klar kyllingesuppe / kyllingeboullion
2,5 dl. fløde
100 g flødeost naturel
250 g helbladet spinat
250 g majs
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C og del hvidløgsfeddet i to. Smør skærefladerne med olie og bag dem i ovnen i 15 min. til de er møre og har fået lidt farve.
Kog i mellemtiden suppen op og tilsæt fløde og flødeost.
Lad suppen simre i 15 min. og smag den til med salt og peber.
”Smut” de bagte hvidløgsfed fra skallerne og mos dem med en gaffel. Kom hvidløgsmos i suppen.
Tilsæt kogt kylling, skåret i strimler eller ”revet” i mindre stykker, spinat og majs.
Lad suppen koge op og lad den simre 10 min. med fyldet i.
Server evt. med groft brød.
Tip: Koger du suppe af en hel kylling, kan du anvende resten af kødet til en lækker hønsesalat.