Logo

Kylling cola med cous cous og hokkaido

4 portioner 45 min

Lækker kylling cola med cous cous og hokkaido creme. Kyllingeskindet bliver sprødt, kødet mørt og det giver en fantastisk smag fra marinaden at den er lavet med cola.

Opskriften er udviklet af gastromad


Ingredienser

Kylling Cola
Kyllingeover- og underlår
2 dl cola
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. muscovado sukker
2 fed presset hvidløg
1 spsk. revet ingefær
1/2 dl soyasauce
1 chili, hakket

Hokkaido creme
1/4 Hokkaido
3-4 spsk. æbleeddike
1-2 spsk. estragon
1 spsk. smør
Salt og peber

Cous cous med hokkaido
3 dl cous cous
1 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
3 dl kogende vand
1/4 Hokkaido
Frisk koriander

 

TILBEREDNING

Kylling cola
Bland alle ingredienser sammen i en skål. Smør kyllingelårene med colamarinaden, og sæt kyllingekødet på køl i 1-2 timer.

Placer kyllingestykkerne i et fad, som bages i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Du kan også grille dem ved indirekte varme i 45 minutter. Pensl kyllingelårene med resten af marinaden undervejs.

Hokkaido creme
Skyl hokkaidoen, fjern kernerne og skær den i tern, som kommes i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Kom de bagte tern i en blender sammen med halvdelen af æbleeddiken og estragonen. Blend hokkaido ternene og smag til om der skal mere æbleeddike, estragon og evt. vand i, hvis cremen er for tyk.

Kom cremen i en mindre gryde og hold den lun indtil servering.

Cous cous med hokkaido
Skyl hokkaidoen grundigt for jord. Fjern kernerne og skær hokkaidoen i mindre ens tern.

Placer hokkaidoternene i et ildfast fad, som sættes i en ovn ved 200 grader i omkring 5 – 10 minutter indtil de er al dente.

Vend olivenolie og salt i cous cous i en skål med en gaffel. Hæld det kogende vand over og sæt et låg over.

Lad det trække i 5 minutter, hvorefter cous cous kornene løsnes med en gaffel. Vend hokkaido ternene rundt i cous cous, som drysses med koriander blade.

 





 

 

 

Kylling cola med cous cous og hokkaido