Logo

Karrystegte ris med kyllingelår og lynstegte grøntsager

4 portioner 25 min

Kogte ris og en god karry giver et nemt og flot gult tilbehør til de saftige kyllingelår uden ben. Her er kyllingelårene sammen med sprøde, lynstegte grøntsager, som serveres med lime og et drys sort sesam.

Ingredienser

4 hele kyllingelår uden ben
1 spsk. smør
1 tsk. salt

2 spsk. olie
6 dl kogte, afkølede ris
2 spsk. karry
1 tsk. salt

2 spsk. olie
200 g aspargesbroccoli (Bimi)
5 forårsløg
100 g optøede edamame bønner (uden skal)
200 g frisk spinat
1 spsk. limesaft
3 spsk. sort sesam

 

Tilberedning

Læg hele kyllingelår uden ben i et ildfast fad. Smelt smørret i en lille gryde og pensl kyllingeskindet med smør. Drys med salt og steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 25 minutter ved 200°C.

Opvarm olien i en pande og tilsæt karry. Rist et par minutter og tilsæt kogte ris og salt. Steg det hele godt sammen ved middel varme ca. 6-8 minutter.

Opvarm olien i en dyb pande eller wok. Del aspargesbroccoli på langs hvis de er store, og skær forårsløg i skiver. Steg alle grøntsagerne i olien 3-4 minutter ved høj varme under omrøring. Dryp med limesaft og drys med sort sesam lige inden servering.

 

Tip: Steg grøntsagerne i jordnøddeolie eller ristet sesamolie, som giver ekstra smag til grøntsagerne. Det er også oplagt at bruge forskellige typer grøntsager fx gulerødder i stave, blomkål i små buketter og squash i strimler – også sammen med løg og frisk persille.

Karrystegte ris med kyllingelår og lynstegte grøntsager