Kyllingeoverlår og -underlår giver masser af smag og saftighed, og passer perfekt til bao med ovnbagt kylling, syltede gulerødder, lækre grøntsager som rød spidskål, forårsløg og avocado i skiver. Nemt, lækkert og farverigt.
Opskriften er udviklet af beksemad
Ingredienser
Kylling
600 g lårmix (overlår og underlår)
3 spsk. sojasauce
1 1/2 tsk sesamolie
1 spsk. honning
2 fed hvidløg
Salt og peber
Fyld
1/4 rød spidskål
2 forårsløg
1 avocado
8–10 bao boller
Chilimayo
Hoisinsauce
En lille håndfuld frisk koriander
Syltede gulerødder
2 gulerødder
1/2 dl eddike (fx hvidvinseddike eller lagereddike)
1/2 dl vand
1 1/2 spsk. sukker
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland soja, sesamolie, honning og presset hvidløg. Læg kyllingelårmix med marinaden i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Bag i ca. 45 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.
Skræl gulerødder og skræl dem i lange bånd med en grøntsagsskræller. Kog imens eddike, vand og sukker op, og kom gulerodsbåndene i. Sluk for blusset. Lad dem trække, mens kyllingen er i ovnen.
Snit rød spidskål og forårsløg fint og skær avocado i skiver. Når kyllingekødet er færdigt i ovnen, trækkes den af benene og gøres i mindre stykker. Sørg for at skindet kommer i mindre stykker også - det er ikke sprødt men tilføjer masser af smag. Tilføj lidt af marinaden fra fadet.
Varm bao bollerne efter anvisningen på emballagen. Fyld bao bollerne med chilimayo, grøntsager, de syltede gulerødder og den saftige ovnbagte kylling. Top med koriander og evt. lidt hoisinsauce.