Logo

Pizzasandwich med marineret kylling og sprødt skind

2 portioner 120 min

Pizzasandwich med italiensk-marineret kyllingelårmix, sprødt kyllingeskind, pesto, burrata, tomat, ruccola – saftigt, sprødt og fyldt med smag. Opskriften på en ægte comfort-sandwich med et italiensk twist.

Opskriften er lavet af Annes Livretter

Ingredienser

Marineret kylling
1 pk. kylling lårmix (overlår og underlår)
1/2 øko. citron, saft og skal heraf
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
Salt og peber

Pizzadej
3 dl vand
15 g gær
3 spsk olivenolie
400 g hvedemel / tipo 00
1-2 tsk fint salt

Derudover
4 spsk grøn pesto
1 pose rucola
2 store tomater
2 burrata (eller 4 små burratina)
En håndfuld frisk basilikum

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200 grader varmluft med enten en bageplade eller et bagestål i.

Start med pizzadejen. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie, mel og salt. Ælt dejen blank og smidig. Det kan med fordel gøres på en røremaskine med dejkrogen, det tager ca. 10 min. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.

Fjern skindet fra kyllingeoverlårene. Skrab det meste fedt af kyllingeskindet med bagsiden af en kniv og bred skindet ud på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt og peber, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Top med en bageplade, og bag skindet i ovnen i 20 minutter. Kyllingeskindet skal gerne blive gyldent og sprødt. Knæk det i mindre stykker.

Rør marinaden til kyllingeoverlår og -underlår sammen. Riv først citronskal i en skål, pres citronsaft i og bland med olivenolie, oregano og basilikum. Smag til med salt og peber.

Vend kyllingelårene i marinaden og steg dem i en airfryer eller i ovnen i 20 minutter. 

Lad kyllingen køle lidt af, og pluk derefter kødet af benene.


Skru nu ovnen op til max, gerne 250 grader. Del dejen i to. Drys lidt mel på et stykke bagepapir og bred hver del ud til en rund pizza med hænderne, du burde sagtens kunne strække godt i den, men pas på at der ikke går hul. Brug ikke en kagerulle, da det slår luften ud. Hæld lidt olivenolie på og fold dem over på midten så du får to halve pizza. Slide hver dej ind på det varme bagestål/bageplade og bag dem i ca. 15 minutter.


Åbn sandwichen og smør begge sider med pesto. Fyld derefter salat, tomat, burrata, kyllingekød, sprødt kyllingeskind og basilikum i. Luk dem sammen og skær dem eventuelt over på midten.

Server med det samme – velbekomme!.

 





 

 

 

Pizzasandwich med marineret kylling og sprødt skind