Klassisk opskrift på hønsesalat med cremet fyld og saftigt kyllingekød – toppet med sprødstegt kyllingeskind for ekstra crunch og smag. Denne hønsesalat er perfekt til frokost, madpakken eller som et festligt indslag på buffetbordet.
Opskriften er lavet af Trille Plum
Ingredienser
600 g kylling lårmix (overlår og underlår)
3 spsk. creme fraiche
1 spsk. Mayonnaise
1/2 - 1 tsk. Dijon sennep
Champignoner
Salt og peber
Evt. 1 æble i både
TILBEREDNING
Fjern skindet fra kyllingelårene og læg det til side. Kom kyllingeoverlår og underlår i en gryde med kogende vand, og lad den simrekoge i ca. 45 minutter, indtil kødet er mørt.
Mens kyllingekødet koger, kan dressingen røres sammen af creme fraiche, mayonnaise og Dijon sennep.
Rens og skær svampene, og steg dem gyldne på en pande i lidt smør.
Læg kyllingeskindet på en varm pande, krydr med salt, og steg det sprødt på begge sider.
Læg det færdige kyllingeskind på køkkenrulle, så det bevarer sin sprødhed.
Når kyllingekødet er færdigkogt, trævles kødet fra benene, og det blandes med dressingen og de stegte svampe.
Anret hønsesalaten i en skål, og pynt med det sprøde kyllingeskind, friske æblestykker og eventuelt lidt ekstra champignon.
.