Marry me chicken er en lækker og enkel ret med kylling i flødesauce med soltørrede tomater, løg, spinat og skønne krydderier, som smager og dufter vidunderligt. Nem, hurtig og simpel ret til en date, familiemiddag eller som gæstemad.
Ingredienser
4-6 stk. brystfileter
3-4 hakkede skalotteløg
1 spsk. friske timianblade
1 tsk. oregano
2 fed hvidløg
1 tsk. chili flager
2 spsk. olie fra de soltørrede tomater
Salt
100 g soltørrede tomater i strimler, drænet vægt
2 spsk. koncentreret tomatpasta
1 spsk. hvidvinseddike
2 dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
125 g frisk spinat
Salt og peber
Basilikumblade
Parmesan
Pasta
TILBEREDNING
Læg kyllingefileterne i en ovnfast fad på en bund af hakkede skalotteløg og krydr med timian, oregano, knust hvidløg samt chiliflager. Dryp med olien fra de soltørrede tomater og krydr med salt.
Sæt fadet i airfryer eller ovn ved 225°C og brun fileterne i ca. 8 min.
Kom de strimlede soltørrede tomater, tomatpasta, hvidvinseddike, fløde og hønsebouillon ved og bland det godt. Sæt fadet tilbage i ovnen i 10 min.
Bland spinaten i den rygende varme sauce og sæt fadet tilbage i ovnen, til det igen bobler. Smag til med salt og peber.
Server merry med chicken med pasta samt et godt drys parmesan og friske basilikumblade.
Tip
Retten kan sagtens tilsættes flere grøntsager som fx squash i tynde skiver, champignon eller små buketter af romanesco kål. Kom dem i sammen med de soltørrede tomater.