Logo

Marokkansk tagine kylling med cous cous grøntsager

4 portioner

Lækker simreret med tagine kylling og cous cous med gulerødder og rødbeder.
I Marokko laver de vidunderlige simreretter i klassisk tagine, der minder lidt om en rømergryde. I denne version af får du smagene og duftene af Marrakech opdateret til en nordisk version med masser af bid og en vidunderlig saftig kylling.

Ingredienser

1 hel kylling
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. sød paprika
1 tsk. stødt chili eller efter smag
4 cm frisk ingefær, revet
Salt og peber
30 g smør 

1 stort rødløg
1 fed hvidløg 
2 dåser hakkede tomater
1 kanelstang
15 tørrede abrikoser
Et bundt koriander

Cous cous salat
300 g gulerødder
200 g rødbeder
2 dl couscous
Olivenolie

Tilberedning

Parter kyllingen og stil til side.

Sæt ovnen på 200°C.

Bland gurkemeje med paprika, chili, ingefær samt 1 tsk. salt. Tilsæt stødt peber og stil til side.

Hak rødløg og hvidløg fint og stil til side.

Varm en stor pande op og steg kyllingen i smørret og krydderiblandingen til alle porerne er lukkede. Tilsæt nu rødløg, hvidløg, hakkede tomater og kanelstang og skru ned, så kyllingen akkurat simrer under låg.

Klip abrikoserne i mindre stykker og kom op i gryden. Lad simre i 40 minutter. Tjek undervejs, om kyllingen skal have mere vand.

Skær gulerødder og rødbeder i mundrette bidder, kom på en bageplade og vend i olivenolie og salt.

Steg i ovnen i 15 minutter eller til de er møre.

Tilbered cous cousen efter anvisning på pakken, og anret cous cousen med grøntsagerne.

Smag kyllingen til med salt, og garner med koriander og server.

Marokkansk tagine kylling med cous cous grøntsager