Sommersalat med perlebyg, friske asparges, blomkål, æble og blåbær med helstegt kylling i ovn. En nem og lækker hverdagsret, der kan spises hele året. Her har vi matchet den med en frisk, sommerlig og fyldig salat, som du selv kan variere med sæsonens grøntsager.
Ingredienser
Kylling
1 hel kylling
1 æble
Salt og peber
Sommersalat
2 æbler
2 dl perlebyg
100 g asparges
1 lille blomkålshoved
En håndfuld spirer, for eksempel radise, rødbede eller solsikke
50 g blåbær
Dressing
4 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. rød balsamico
Salt og peber
Tilberedning
Skær 1 æble i mindre stykke.
Fjern evt. løst fedt fra enden af kyllingen og kom æblestykkerne ind i kyllingen. Gnid skindet med rigeligt salt og et drys peber.
Steg kyllingen i ovnen eller på grillen i cirka 1,5 time, afhængig af kyllingens størrelse.
Kog imens perlebyg efter anvisning på pakken.
Knæk asparges der, hvor de selv knækker, så langt nede på stilken som muligt.
Del blomkålshovedet i små mundrette bidder og skær 2 æbler i tynde både.
Rør olivenolie, honning og rød balsamico sammen med salt og peber til en dressing. Kom perlebyg, grønt og frugt op på et fad og hæld dressingen over.
Tip:
Du kan fint lave salaten på forhånd, vent da med at komme æbler, spirer og bær på salaten til umiddelbart inden servering.