Logo

Helstegt kylling i ovn med stuvet spinat og grøntsager

Nem og lækker opskrift på en hel kylling i ovn med kartofler, friske ærter og rødbedespirer. Server stuvet spinat med et strejf af muskat til. Nem og lækker hverdagsmad.

Ingredienser

Kylling
1 hel kylling
Salt og peber

4 spsk. sesamfrø

Grøntsager
200 g. små friske kartofler
200 g. friske ærter i bælg
En håndfuld rødbedespirer

Stuvet spinat
300 g frisk grov spinat
Olivenolie
1 knivspids revet muskat
Salt og peber
2 dl piskefløde

Tilberedning

Gnid kyllingen med rigeligt salt og peber og tilbered den i ovnen eller på grillen. Den skal have 1,5 time afhængig af varmen i ovnen eller på grillen og kyllingens størrelse.

Rist imens sesamfrø på en tør pande, til de tager farve. Stil til side.

Skyl spinat i rigeligt koldt vand og skær i grove bidder.  

Kog kartoflerne og bælg ærterne. Når kartoflerne er færdige, kommer du dem op i en skål sammen med ærterne og top med rødbedespirer.

Kom lidt olie i bunden af en pande og sauter spinaten heri, til den falder let sammen. Tilsæt revet muskat, salt og peber og rør rundt. Tilsæt herefter fløden, rør rundt og skru ned for varmen.

Lad det simre i 5 minutter og kom op i en skål.

Drys med de ristede sesamfrø.

Helstegt kylling i ovn med stuvet spinat og grøntsager