Logo

Butterfly kylling med ovnbagte løg, fennikel og kartofler samt melonsalat

4 portioner 60 min

En hel kylling skåret ud som en butterfly kylling. Kyllingen flækkes langs rygbenet og trykkes flad. Fordelen er at alt skindet bliver sprødt og at kyllingen er hurtigere stegt. Lav den i ovnen eller smid den på grillen og server lækre grøntsager og salat til.

Ingredienser

Kylling
1 hel kylling

Rub
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
1/2 spsk. fennikelfrø
1 spsk. tørret hvidløg
Revet skal fra 1/2 citron, øko
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Grøntsager
3/4 kg kartofler
2 små fennikelknolde
Olivenolie
1 bdt. sommerløg med top
50 g kalamata oliven

Melonsalat
1/4 vandmelon
1/2 galiamelon
2 små rødløg
Olivenolie
50 g kalamata oliven 
2 spsk. græskarkerner

 

TILBEREDNING

Bland alle ingredienserne til rubben i en morter og knus det en anelse.

Flæk kyllingen langs rygbenet og klip rygbenet helt af. Læg kyllingen på et spækbræt og giv kyllingen et let tryk på brystet, så den bliver flad. Lav et par ridser i lårene og gnid derefter kyllingen ind i halvdelen af rubben. Lad kødet trække på køl i mindst 30 min. (eller gerne natten over) i en stor bradepande, inden du tilbereder det.

Læg halve kartofler og kvarte fennikel ved kyllingen, drys dem med rub og dryp det hele med olivenolie.

Sæt kyllingen og grøntsagerne i ovnen i ca. 45 min. ved 180°C.

Rens løgene og læg dem ved kyllingen de sidste 15 min.

Skær skrællen af melonerne og fjern kerner. Skær melonerne i skiver og kom det i en skål sammen med rødløg i smalle både. Dryp med lidt olivenolie og drys med oliven samt ristede græskarkerner.

Bland de ovnbagte grøntsager med oliven og server butterfly kylling og melonsalat til.




 

 

 

 

Butterfly kylling med ovnbagte løg, fennikel og kartofler samt melonsalat