Logo

Kyllingefalafler – lækker finger food

4 portioner 35 min

Falafler med hakket kylling og kikærter er en anderledes version af klassiske falafler. De laves i ovnen, og kan serveres på alverdens måder.
Her serveres kyllingefalafel i et helt klassisk pitabrød med sprøde grøntsager og frisk yoghurtdressing, og de både sprøde og saftige falafler giver både smag og god mæthed i pitabrødet.

Ingredienser

400 g hakket kylling
1 æg
1 dl panko (eller alm. rasp)
1 tsk. bagepulver

2 store fed hvidløg
1 scalotteløg
1 spsk. oregano (tørret)
1½ spsk. citronsaft
½ dl tahin (3 spsk.)
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. tørrede chiliflager
1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
1 tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet sort peber
1 dl frisk persille

Til panering:
1 sammenpisket æg
1½ dl panko
1 spsk. ras el hanout krydderiblanding
1½ tsk. salt

Miso-mayo:
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. miso pasta
1 tsk. rørsukker
1 tsk. fintrevet limeskal
½ spsk. limesaft
4 spsk. mayonnaise
½ spsk. soya
½ tsk. finthakket rød chili
1-2 friske røde chilier
1 dl. frisk koriander

Tilberedning

Læg hakket kylling i en stor skål, sammen med æg, panko og bagepulver.

Hak hvidløg og scalotteløg groft og kom det i en foodprocessor sammen med oregano, citronsaft, tahin, spidskommen, stødt koriander, tørrede chiliflager, kikærter (uden væske), salt og peber samt persille.

Kør foodprocessoren ½-1 minut til massen er ensartet. Hæld massen over i skålen til kyllingen og rør det hele godt sammen.

Form ca. 30 kugler, det er lettest med fugtige hænder eller teskeer. Vend kuglerne i sammenpisket æg og derefter i panko rørt med ras el hanout og salt.

Sæt på bageplade og bag ca. 15 minutter ved 200°C

Miso-mayo:
Rist sesamfrø let på en tør pande og lad dem afkøle. Rør miso pasta med rørsukker, limeskal, limesaft, mayonnaise, soya og chili. Kværn sesamfrø til groft mel, eller mal dem i en morter og rør dem i miso-mayonnaisen.

Skær chili i tynde skiver, pluk koriander i mindre blade og skær lime i både.

Anret kyllingefalaflerne med et korianderblad og en skive chili sat fast med et lille træspyd, og server med en skål miso-mayo til at dyppe i.


Tip:

Når den færdige falafel-fars skal trilles til kugler, er det nemmest at have våde hænder, da massen ellers kan klistre lidt.

Miso-mayo’en kan toppes op på hver falafel med en lille ske eller sprøjtepose, eller serveres som dip i en skål. Miso mayoen kan erstattes af en færdig dip, hvis det skal gå ekstra hurtigt.

 

Kyllingefalafler – lækker finger food