Logo

Poke bowl med kylling, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål

2 portioner

Opskriften er udviklet af: beksemad



Ingredienser

1 dl soya
2 tsk. sirup eller honning
1 fed hvidløg
3 cm ingefær
1/2 rød chili
1 pk. brystfilet

150 gram spidskål
2 bundt forårsløg
1 avocado

Sesam til drys

150 g edemamebønner
200 g blomkålsris (eller 100 g sushiris)
1 tsk. hvidvinseddike (ris eddike kan også bruges)
1/2 tsk. Sukker

Teriyaki sauce

TILBEREDNING

Bank brystfileterne flade med en kødhammer så de ca. er 7 mm tykke.

Rør soya sammen med sirup/honning og tilsæt hakket hvidløg og chili samt revet ingefær. Tilsæt kyllingefileterne og lad det marinere på køl mens grøntsagerne tilberedes.

Skyl spidskål og forårsløg og hak det fint hver for sig. Skær avocadoen over, fjern sten og dernæst nænsomt skrællen. Skær avocadoen i tynde lameller 5 mm på den lange side, uden at skære helt igennem til spidsen, så man kan lave en fin lille vifte ved at trykke på avocadoen.

Rist sesam på panden, så de bliver gyldne.

Tø blomkålsris og edemamebønner op i mikrobølgeovnen. Rør hvidvinseddike og sukker sammen og rør det i blomkålsrisene.

Steg kyllingefileterne 2-3 minutter på hver side, til de er gennemstegt og lad den kort hvile mens grøntsagerne anrettes.

Kom blomkålsris i bunden af en skål, kom dernæst spidskål, edemamebønner, avocado og anret så med Nem filet skåret i skiver. Top med Teriyaki sauce, ristet sesam, forårsløg og evt. chili.

Tip:
Du kan sagtens tilføje flere grøntsager. Salaten er også lækker med gulerod og peberfrugt.

 

 

 

 

Poke bowl med kylling, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål