Prøv opskriften på en lidt stærkere chili fond kogt på skroget fra din helkylling, med porre, gulerødder, soja, rød og grøn chili og koriander. En fond er nem at lave, og giver en fantastisk smag til simremad, gryderetter, risotto, sauce, suppe osv.
Ingredienser
1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m.
1 porre med top og bund skåret fra
2 gulerødder
3 spsk. soja
3 røde chili
1 stort bundt koriander
3 grønne chili
1 tsk. salt
Tilberedning
Skær chilierne i grove skiver.
Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 1,5 time under låg.
Tag af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder.
Tip:
Hæld den afkølede fond i isterningbakker, og frys dem ned – så har du en lækker smagsgiver, næste gang der skal sættes lidt ekstra krydderi på hverdagen
Fond kan bruges på et utal af måder og er et dejligt nemt krydderi, hver gang du laver mad. Husk, at meget af smagen sidder i skind og fedt, så kog gerne dette med - så du får en kraftig og smagfuld fond.