Logo

Ramsløgsmarineret 1/2 kylling med grillede kartofler, ramsløgsmayo & sommersalat

2 portioner

Ingredienser

Kylling
1/2 kylling med ramsløg og hvidløg marinade

Grillede kartofler
400 g aspargeskartofler eller anden fast kartoffel
Olie til pensling
1 spsk. hakket persille
6 hakkede blade ramsløg
1/2 dl olie
Salt og peber

Ramsløgs mayo
1 dl mayonnaise
1 spsk. finthakket ramsløg
1/2 tsk. fintrevet citronskal
Salt og peber

Sommersalat
6-8 radiser
1 skoleagurk
4 forårsløg
1 hovedsalat
Urter fx dild, kørvel, ramsløg
2 spsk. eddike
1 tsk. sukker
1/2 dl olie
Salt og peber

 

 


 

TILBEREDNING

Kylling
Tilbered den 1/2 kylling efter anvisning på emballagen.

Grillede kartofler
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Halver kartoflerne, pensl skærefladen med lidt olie og grill dem gyldne.

Blend persille, ramsløg og olie til en grøn krydderolie og smag til med salt og peber. Hæld olien hen over de grillede kartofler lige inden servering.

Ramsløgs mayo
Rør mayonnaise sammen med finthakket ramsløg, citronskal og salt, og lad mayo’en trække mindst 20 minutter inden servering.

Sommersalat
Skyl salaten grundigt og del den i mindre stykker. Rens radiserne og skær dem og agurken i skiver. Snit forårsløgene og bland alle grønsagerne med salatbladene og lidt krydderurter. Dryp salaten med en marinade af eddike, sukker, olie, salt og peber.

Server kyllingen med grillede kartofler, ramsløgsmayo og sommersalat.

 


 

Ramsløgsmarineret 1/2 kylling med grillede kartofler, ramsløgsmayo & sommersalat