Logo

Dansk sommerkylling på grill

4 portioner

Ingredienser

1 hel kylling

3 æbler

2 dl. perlebyg

100 g. asparges

1 lille blomkålshoved

En håndfuld spirer, for eksempel radise, rødbede eller solsikke

50 g. blåbær

4 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

1 spsk. rød balsamico

Salt og peber

Tilberedning

Skær 1 æble i mindre stykke.

Fjern evt. løst fedt fra enden af kyllingen og kom æblestykkerne ind i kyllingen. Gnid skindet med rigeligt salt og et drys peber.

Steg den på grillen i cirka 1,5 time, afhængig af kyllingens størrelse.

Kog imens perlebyg efter anvisning på pakken

Knæk asparges der, hvor de selv knækker, så langt nede på stilken som muligt.

Del blomkålshovedet i små mundrette bidder og skær 2 æbler i tynde både.
Rør olivenolie, honning og rød balsamico sammen med salt til en dressing. Kom perlebyg, grønt og frugt op på et fad og hæld dressingen over.

Tip: Du kan fint lave salaten på forhånd, vent da med at komme æbler, spirer og bær på salaten til umiddelbart inden servering.

 

Dansk sommerkylling på grill