Logo

Krydret helkylling med lun tortellini-salat

4 portioner

Ingredienser

Kylling med krydderrub
1 helkylling
1 spsk. olie

2 tsk. salt
2 tsk. paprika
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret timian
1 spsk. hvidløgspulver

Tortellini-salat
250 g frisk tortellini
150 g frisk spinat
50 g flødeost med hvidløg
3 spsk. mælk

200 g cherrytomater
1 glas artiskokhjerter
50 g sorte oliven
150 g små mozzarellakugler

Frisk basilikum
4 spsk. pesto
Brød f.eks. focaccia

TILBEREDNING

Kylling med krydderrub
Gnid kyllingen med olie på skindet. Bland en krydderrub af salt, paprika, oregano, timian og hvidløgspulver og gnid kyllingen godt med blandingen, både på ydersiden og indersiden. Steg kyllingen på grillen til den er gennemstegt, ca. 1 time. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

Tortellini-salat
Kog tortellini efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i et dørslag. Bland straks de varme tortellinier med spinat, så spinaten falder lidt sammen. Rør flødeost med mælk og vend tortellini og spinat heri.
Grill cherrytomaterne i en foliebakke ca. 10 minutter. Skær artiskokhjerter i mindre stykker. Vend cherrytomater, artiskok og sorte oliven i tortellini-blandingen og pynt med mozzarellakugler og frisk basilikum.

Servering
Server helkylling med lun tortellini-salat, samt brød og pesto.

Tip:

Den lune tortellinisalat kan laves med alm. pasta i stedet for tortellini. I stedet for tomater kan man grille peberfrugter, derefter pille skindet af og skære dem i strimler, og blande dem i salaten.

Hvis man laver hjemmelavet focaccia, kan det med fordel bages på grillen i en foliebakke, under låg og ved indirekte varme.

Krydret helkylling med lun tortellini-salat