Logo

Hel kylling stegt i urter på grill

Ingredienser

1 hel kylling

1 bundt timian

1 bundt persille

1 bundt estragon

500 g blandende rodfrugter som f.eks. kartofler, majroer og gulerødder

Salt og peber

Sprød sommersalat:

1 stort romaine salathoved eller 2 små

50 g. friske blåbær

1 håndfuld mynte

½ orange galiamelon

100 g. feta i blok eller i tern

2 spsk. græskarkerner

2 spsk. olivenolie

Tilberedning

Skyl urter og gnub kyllingen med rigeligt salt og peber.

Skær rodfrugterne i stave og kom i bunden af gryden. Giv lidt vand til, og læg kyllingen ovenpå, fordel urterne ud over kyllingen og grøntsagerne.

Læg låg på og steg over grillen i cirka 1,5 time, afhængig af varmen på grillen.

Gør imens salaten klar:  Skyl salat, blåbær og mynte, skær galiamelon i mundrette bidder.

Vend salat og blåbær i olivenolie og et drys salt og bred det ud på et stort fad.

Smuldr fetaen henover og drys med mynteblade, græskarkerner og olivenolie.

Hel kylling stegt i urter på grill