Logo

Hokaidosuppe & kyllingespyd

4 portioner

Ingredienser

8 stk. Danpo kyllingeinderfilet 

75 g. cremefraiche 5%

 

Suppe

1/2 hokaido græskar (ca. 400 g)

2 stk. gulerødder (ca. 200 g)

75 g. løg

2 fed hvidløg

1 tsk. salt

1 spsk. olie (til stegning)

4 dl. vand

20 g bouillon pulver (svare til ca. 2 bouillonterninger) 

Saften af ½ citron

 

Grønkålschips

100 g. grønkål

1½ spsk. olie

1½ tsk. salt

2 spsk. paprika

 

Persilleolie

15 g. persille

1/2 dl. olie

 

Sådan gør du:

Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

 

Suppe:

Flæk græskaret midt over og skrab kernerne ud, skræl og skær den i grove stykker.

Rens gulerødder, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.

Varm en stor gryde op med 1 spsk. olie

Sauter grøntsager sammen med 1 tsk. salt ved middelhøj varme i ca. 5 minutter. Grøntsagerne må gerne få en smule farve – dog ikke blive brændt.

Tilsæt 4 dl. vand samt grøntsagboullion og læg låg på. Skru ned for varmen, så det lige netop koger. Kog i 25 minutter. Blend hele massen. Tilsæt evt. 1-2 dl. vand for at tilpasse konsistensen og lette blendeprocessen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Grønkålschips: Varm ovnen op til 170°C. Vask grønkål. Skær bladene fri fra stænglerne og del bladene i stykker på ca. 5x5 cm. Kom bladene i en pose, tilsæt olie, salt og paprika. Luk posen og ryst den grundigt. Bag grønkålene i ovnen ca 10-15 min.

Persilleolie: Vask persille og blend den med olie i 2-3 minutter.

Kyllingespyd: Sæt inderfileter på spyd og krydr med salt, peber og paprika. Steg inderfileterne på panden til de er gennemstegt. Server suppen pyntet med en 1 spsk. cremefraiche, persilleolie, grøntkålschips og 2 kyllingespyd pr. person.

 

Tip: har du ikke græskar kan du bruge gulerødder!

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen

 

Hokaidosuppe & kyllingespyd