Logo

Den grønne kyllingesalat

4 portioner

Ingredienser

Ristet rugbrødstern

4 skiver rugbrød

Groft salt

 

Salat

400 g. kyllingefilet

150 g. friske grønne asparges

200 g. ærter

½ bakke feldsalat

 

Syrlig yoghurt dressing

1 citron (saft og skal)

100 g. yoghurt naturel

1 tsk. citronpeber

1 tsk. salt

 

Sådan gør du: 

Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem. Tænd ovnen på 100°C.

Skær rugbrød ud i små tern, drys let med salt. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem 30 minutter i ovnen. Lad brødet køle af.

Vask citronen grundigt. Riv skallen fint, og gem det til salaten. Pres saften ud af citronen. Bland yoghurt, citronsaft, citronpeber og salt sammen og stil på køl.

Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie. Lad kyllingen køle af.

Rengør asparges, knæk den nederste del af hvor den knækker naturligt, og snit dem i skråt stykker. Skyld
salaten. Kylling, asparges, ærter og salat vendes sammen, og pyntes med rugbrødstern og citronskal.

Skær kyllingefileterne i tynde skiver og server med salat
og dressing.

 

Tip: Anvend skyr som alternativ til yoghurt naturel.

Skyr er mere proteinrig og fedtfattig.

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen

Den grønne kyllingesalat