Forkæl smagsløgene med en moderne og lettere udgave af en dansk klassiker. Denne kyllingemedister serveres med bagte karrykartofler, sprødt spidskål og en cremet æble-karry mayo, der giver retten et friskt og aromatisk pift. Kyllingemedisteren er et sundere alternativ til den traditionelle medisterpølse – fuld af smag, men med mindre fedt. Retten er perfekt til efteråret og juletiden, hvor du ønsker god, hjemmelavet mad med et let og moderne twist. Nem at lave, smuk på tallerkenen og fyldt med varme karrynoter, der bringer hygge til bordet.
Ingredienser
750 g små kartofler
1/2 dl olie
1 spsk. karry
1 pk. kyllingemedister, 400 g
1 lille spidskål
3 æbler
Citronsaft
2 tsk. honning
1 håndfuld frisk dild
100 g mayonnaise
1-2 tsk. karry
1 lille æble i små tern
Lidt citronsaft
Honning
Salt og peber
Dild
TILBEREDNING
Skrub kartoflerne og skær de største i lidt mindre stykker. Vend dem i en blanding af olie og karry og kom dem i et ovnfast fad. Bag kartoflerne ved 200°C i 20 min.
Brun kyllingemedisteren på panden i lidt smør eller olie ca. 3 min. på hver side. Skyl spidskålen og del den i kvarte. Halver æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær dem i kvarte. Læg æbler, spidskål og kyllingemedister ved kartoflerne og vend det i karryolien. Dryp med lidt citronsaft og dernæst med honning. Krydr med salt og peber og sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 15 min.
Rør mayonnaise sammen med karry og små æbletern. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber.
Drys medisterfadet med dild og server med æble-karry mayo.
Tip:
Retten kan også laves med hele rosenkål i stedet for spidskål. Ønsker man en mindre fed æble-karry mayo, så kan mayonnaisen sagtens udskiftes med fraiche eller græsk yoghurt.