Logo

Risotto med kylling

4 portioner 65 min

Denne risotto med kyllingelår, løg, champignon, parmesan og kalkunbacon er en cremet, smagfuld og mættende ret fyldt med aromatiske krydderier. En perfekt hverdagsret, når du ønsker en nem og luksuriøs risotto med kylling, der altid rammer plet.

Opskriften er lavet af Living with Janni

Ingredienser

2 pk. kylling lårmix
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
2 store løg
4 fed hvidløg
450 g champignon
150 g kalkunbacon
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
1 spsk. timian
1 spsk. salvie
100 g parmesan
4 dl hønsebouillon
4 dl risottoris eller alm. ris
2 dl hvidvin
1 hf. persille
Skal af 1 citron, øko
1 citron til pynt

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 180 grader. Rens champignon og skær dem i mindre stykker. Pil og hak hvidløg og løg i grove tern. Skær kalkunbacon i grove stykker. Læg løg, hvidløg, champignon og kalkunbacon i et ovnfast fad. Vend det med olivenolie, timian, salvie, rosmarin, salt og peber. Sæt fadet i den varme ovn i ca. 20 min. Rør rundt halvvejs.

Bland varm bouillon, risottoris og hvidvin i en skål. Hæld det derefter i det ovnfaste fad sammen med parmesan og fordel det godt i det ovnfaste fad.


Krydr kyllingelårene med olie, salt og peber og fordel kyllingekødet over risottoen. Sæt fadet tilbage i ovnen og steg i ca. 35 min. til kødet er gennemstegt og mørt. Tag fadet ud og lad det trække under låg i 10 min.

Skyl og hak persille og riv citronskal over retten, skær den anden citron i både og fordel over den lune ret.

.

 





 

 

 

Risotto med kylling