Logo

Kyllingelår i pande med cremede kokosmælk ris

55 min

Nem og smagfuld alt-i-én pande med cremede ris og kyllingelår, hvor risene simrer i kokosmælk og bouillon sammen med frisk ingefær, hvidløg og lime.

Opskriften er lavet af Amors madklub 

Ingredienser

Kylling
2 spsk. rapsolie
600 g kylling lårmix (overlår og underlår)
1 tsk. fint salt
4 kværn sort peber
1 lime (øko), revet skal herfra

Ris
2 store skalotteløg
3 store fed hvidløg
1 1/2 tsk friskrevet ingefær
4 forårsløg, skåret i skiver
1 1/2 dl jasminris
1 1/2 dl kyllingefond/hønsebouillon (1 terning opløst i kogende vand)
400 ml kokosmælk
1 lime, saften herfra
1 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
1/2 tsk chiliflager
1/2 tsk fint salt

Topping
Frisk lime
Frisk koriander
Toppen af forårsløg

 

TILBEREDNING

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dup kyllingelårene tørre og gnid med salt, peber og limeskal.

Varm en stor ovnfast pande op og tilsæt olie. Steg kyllingelårene med skindsiden nedad i 6-7 minutter til skindet er sprødt (kyllingeunderlår steges på alle sider, overlår steges kun på skindsiden). Tag kyllingelårene op og læg til side.

Skru ned for varmen og svits finhakkede skalotteløg, hvidløg, forårsløg og ingefær i panden. Tilsæt ris og rist dem et par minutter.

Kom bouillon, kokosmælk, limesaft, fiskesauce, sukker, salt og chiliflager i. Rør rundt. Når sovsen simrer, lægges kyllingekødet tilbage ovenpå risene, med skindsiden opad. Dæk panden med låg/stanniol og bag i ovnen i 20 minutter.

Fjern låg/stanniol og giv retten 10 minutter mere så skindet bliver sprødt. Tag retten ud af ovnen og rør i risene. Top med grofthakket koriander, forårsløg i skiver og en skive lime.

.

.

 





 

 

 

Kyllingelår i pande med cremede kokosmælk ris