Logo

Vietnamesisk wok med kylling og grøntsager

2 portioner 45 min

En super enkel og nem opskrift på wok med kylling med vietnamesisk inspireret smag. Masser af farver fra sprøde grøntsager som peberfrugt, pak choi kål, forårsløg og sukkerærter.

15 min. tilberedning + marinering mindst 30 min. 

Ingredienser

280 g kylling brystfilet
1 spsk. friskrevet ingefær
1 stilk citrongræs
2 spsk. østerssauce
1 spsk. ristet sesamolie
1 tsk. chilipaste

2 peberfrugter, gul og rød
2 pak choi kål
3 forårsløg
125 g sukkerærter
Lidt olie til stegning
2-3 spsk. sød chilisauce
1 spsk. limesaft
1 lille håndfuld cashewnødder

Ris eller nudler.

 

TILBEREDNING

Skær kylling brystfilet i strimler og vend det i en marinade af friskrevet ingefær, hakket citrongræs, østerssauce, sesamolie og chili. Lad det trække i køleskabet mindst 30 min. - gerne 1 time for mere smag. Tag kyllingekødet op af marinaden og lad det dryppe af. Si marinaden og gem den.

Skær peberfrugterne i tynde strimler. Snit pak choi (hold top og bund afskilt) og forårsløgene og halver sukkerærterne på langs.

Lynsteg kylling i en wok tilsat olie, kom peberfrugterne ved og steg dem med et par minutter. Tilsæt dernæst pak choi, men gem toppen til sidst og steg endnu et minut eller to. Kom så forårsløg og sukkerærter ved, steg 1 min. og hæld marinaden over. Kog op og smag til med chilisauce og limesaft. Bland til sidst wokretten med toppen fra pak choi’en samt ristede cashewnødder og server straks med ris eller nudler.

 






 

 

 

 

Vietnamesisk wok med kylling og grøntsager