Nem og lækker opskrift på tomatrisotto med fyldt kyllingebryst. En smagfuld hverdagsret, som også kan bruges som gæstemad. Kyllingebrystet er fyldt med soltørrede tomater, hvidløg, flødeost og frisk basilikum.
Opskriften er udviklet af mummum.dk
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
Tomatrisotto
2 spsk. smør
2 stk. løg
5 fed hvidløg
1 liter vand
1 stk. grøntsagsbouillonterning
310 g risottoris
4 spsk. tomatpure
2 spsk. akaciehonning
2 dl. hvidvin
80 g parmesan
salt/peber
Kylling
560 g kyllingebryst
150 g naturel flødeost
2 fed hvidløg
1/2 bundt frisk basilikum
60 g soltørrede tomater
salt/peber
TILBEREDNING
Opvarm ovn til 200 grader varmluft. Rengør kyllingebryst og lav et snit 2/3 igennem brystet så det danner en lille lomme.
I en skål blandes naturel flødeost, presset hvidløg, salt, peber og hakket basilikum. Fyld nu lommen i kyllingen med ostefyld, en soltørret tomat og et par blade basilikum. Sæt i ovnen og bag i 20-25 minutter.
Imens kan risottoen laves. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kog vand og hæld det i en kande, som er nem at hælde af. Opløs bouillonterning i vandet.
Varm en gryde op med smør. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter, eller indtil det bliver blødt. Tilsæt risottoris, tomatpure og akaciehonning. Vend det hele godt rundt. Tilsæt hvidvin. Lad det koge 1-2 minutter, til alkohol er fordampet.
Herefter tilsættes bouillonvand lidt efter lidt. Tilsæt ca. 1 dl ad gangen og lad så risene absorberer væsken, inden du tilsætter mere. Sådan fortsætter du, til alt bouillonvandet er brugt og risene er færdigtilberedte.
Tilsæt til sidst lidt smør og revet parmesanost. Smag til med salt og peber.
Server risotto med et kyllingebryst, revet parmesan og lidt ekstra frisk basilikum.